Letöltés magyarChemcassette®
Vegyikazettás mérgesgáz-
detektálás

Az MDA Scientific mérgesgáz-monitorainak lelke a Chemcassette-technológia. Ez az egyedülálló mérgesgáz-detektálási módszer a klasszikus kolorimetrián alapul. Egy speciális papírszalagot száraz kémiai reagensekkel impregnálnak. A reagensek a mérendő gáz hatására a gáz koncentrációjával egyenesen arányos mértékben megváltoztatják színük intenzitását.

Az MDA gázmonitorok a színintenzitás változásának mértékét fotométerrel mérik a és - előre programozott ismert gázválasszal való összehasonlítás révén - meghatározzák a gáz koncentrációját.

Érzékenység - interferencia nélkül
A Chemcassette kialakításánál fogva csak a mérendő gázra, gázcsoportra érzékeny, arra azonban már az alacsony ppb-tartományban is. A hamis riasztást okozó esetleges egyéb anyagok hatását ez a technológia kiküszöböli, csökkentve ezáltal a felesleges üzemleállást és az ehhez kapcsolódó költségeket.

Kézzelfogható bizonyíték
A Chemcassette-technológia az egyetlen, amely a gáz jelenlétének kézzelfogható bizonyítékát adja: magát a papírszalagot.

Bizonyított minőség
A Zellweger Analytics a Chemcassette gyártási folyamatának minden egyes lépését szigorúan felügyeli. A legjobb minőség elérése érdekében a Chemcassette-eket a termelés minden szintjén ellenőrzik és tesztelik. A gyártási folyamat az eddig elkészült több milliói Chemcassette gyártása során csak fejlődött, finomodott.

Nem igényel kalibrálást
Mivel minden egyes Chemcassette papírszalagot gyárilag beállítottak a mérendő gázra, ezért nincs szükség költséges helyszíni dinamikus kalibrációra vagy szenzorcserére.

Előnyei
A Chemcassette a modelltől és a gázkoncentrációtól függően átlagosan 1-4 hétig használható. A hordozható és a folyamatosan működő egységekhez kapható 1 napos Chemcassette is.
A Chemcassette nem mérgező, így használatához nem kell különleges biztonsági intézkedéseket tenni.
A Zellweger Analytics a megrendeléseket egyszerűsíti: elég évente egy megrendelést kitölteni Chemcassette megrendeléséről, a gyár a felhasználó igénye szerint - akár havonta - ütemezve szállítja a szükséges mennyiséget, külön papírmunka nélkül.
Mivel nem mérgező, a kimerült Chemcassette megsemmisítésével kapcsolatban nem kell különleges intézkedéseket foganatosítani.